Byggnads Stockholm-Gotland
Byggnadsmedlemmar

Vem kan bli medlem?

Om du jobbar eller studerar inom något av våra verksamhetsområden kan du bli medlem hos oss.

Alla i bygg- och anläggingsbranschen

Byggnads organiserar alla som jobbar inom bygg- och anläggningssektorn. Du som jobbar inom något av våra verksamhetsområden kan bli medlem hos oss. Några exempel på våra yrkesgrupper är betongarbetare, ställningsarbetare, murare, maskinförare, golvläggare med mera. 

Osäker om din yrkesgrupp tillhör Byggnads? Se våra yrkesgrupper härkontakta din region eller Byggnads Nu! så hjälper de dig.

Fast-, visstids- eller timanställd

Du kan bli medlem i Byggands oavsett om du jobbar som fastanställd, har en visstidsanställning eller jobbar på timmar. Din medlemsavgift varierar beroende på hur mycket du tjänar och vilken region du tillhör.

Studerande

Du som läser en yrkesutbildning inom byggbranschen kan bli studerandemedlem i Byggnads. Om du läser på bygg- eller energiprogrammet på gymnasiet kan du bli medlem från och med andra gymnasieåret. Förutsättningarna för att du ska bli studerandemedlem är:

  • att du saknar inkomst och som högst få studiebidrag 
  • att studierna bedrivs på heltid
  • att studierna omfattar minst en termin.

Som gymnasiemedlem betalar du ingen avgift. Från och med 1 januari 2019 innefattas även vuxeneleverna av det avgiftsfria medlemskapet.

Vill du bli studerandemedlem? Kontakta din region så hjälper de dig.

Bli medlem

Byggnads är fackförbundet för alla byggnadsarbetare. De flesta som jobbar på byggarbetsplatserna i Sverige är med. Att vara medlem i Byggnads är värdefullt på många sätt. Som medlem kan du få hjälp inom många olika områden. Just nu kostar det bara 100 kronor i månaden dina tre första månader. Passa på att bli en i laget du också!

Bli medlem i Byggnads!

Uppdaterad: