Byggnadsarbetare med grön hjälm.

Ditt medlemskap

Byggnads är det trygga fackförbundet för dig som är byggnadsarbetare eller bygglärling. Vi är drygt 100 000 stolta medlemmar, varav 15 000 i Stockholm och på Gotland, som arbetar inom ett trettiotal olika yrkesgrupper.

Vi hjälper dig att förhandla fram bra arbetsvillkor med en schyst lön och bra arbetstider. Som medlem får du försäkringar som täcker både på arbetet och på fritiden. Blir du arbetslös eller sjuk är du också försäkrad. Som medlem har du nämligen medlemsförsäkringar och har din arbetsgivare kollektivavtal har du avtalsförsäkringar. Bli en i laget du också – gå med i Byggnads!

Vem kan bli medlem?

Du som jobbar eller studerar inom något av våra verksamhetsområden kan bli medlem hos oss. Om du läser på bygg- eller energiprogrammet på gymnasiet kan du bli medlem kostnadsfritt från och med andra gymnasieåret.

Läs mer under "Vem kan bli medlem?"

Vad ingår i medlemskapet?

Som medlem i Byggnads får du alltid råd, stöd och hjälp om din arbetsgivare inte skulle betala ut rätt lön, följa avtalet eller om du får problem med din försäkringsersättning vid sjukdom, olycksfall, rehabilitering eller arbetslöshet. Dessutom ingår andra förmåner som medlemsförsäkringar, medlemsrabatter och Sveriges största byggtidning Byggnadsarbetaren.

Vad kostar det?

Medlemsavgiften varierar beroende på hur mycket du tjänar och vilken region du tillhör. De som har högre inkomst betalar en lite högre avgift, och de som tjänar mindre betalar en lägre avgift.

Läs mer om din medlemsavgift

Hur blir jag medlem?

Du kan ansöka om medlemskap direkt här på webben! Om du studerar och vill bli medlem ska du kontakta din region.

Jag vill ansöka om medlemskap direkt på webben
Jag studerar och vill kontakta min region

Kontakta Byggnads Stockholm-Gotland

Mejla till 01medlem@byggnads.se eller ring tel 010-601 10 08. Vi har
telefontid måndag-torsdag kl 9-12 och 13-15, fredag 9-12.

Dina försäkringar

Två byggnadsarbetare.

Som medlem har du flera försäkringar i Byggnads. Dessutom har du medlemsförmånen rättsassistans, vilket innebär att vi hjälper dig med bedömning och handläggning av dina försäkringsärenden. På de här sidorna kan du läsa mer om dina försäkringar och hur du ska gå tillväga om du behöver hjälp i ett försäkringsärende.

Läs mer om dina försäkringar

Bli medlem

Byggnadsarbetare.

Byggnads är fackförbundet för alla byggnadsarbetare. De flesta som jobbar på byggarbetsplatserna i Sverige är med. Att vara medlem i Byggnads är värdefullt på många sätt. Som medlem kan du få hjälp inom många olika områden. Just nu kostar det bara 100 kronor i månaden dina tre första månader. Passa på att bli en i laget du också!

Bli medlem i Byggnads!

Uppdaterad: