Byggnads Stockholm-Gotland

Din medlemsavgift

Din medlemsavgift varierar beroende på din inkomst och vilken region du tillhör. Avgiften består av två delar: en avgift till förbundet och en avgift till din region. Om du är medlem i a-kassan betalar du en avgift även dit.

Kampanj: Medlemsavgift på 100 kr

Just nu kan du bli medlem för bara 100 kronor i månaden under de tre första månaderna (efter de tre månaderna gäller ordinarie medlemsavgift).

Förbundsavgiften och regionsavgiften

Regionerna beslutar själva om vad den ska vara, vilket innebär att den avgiften varierar beroende på vilken region du tillhör. Förbundsavgiften baseras på din inkomst.

A-kasseavgiften

Avgiften till A-kassan är 137 kronor för dig som är med i Byggnads.

Den totala medlemsavgiften

Välj din region på kartan för att din totala medlemsavgift.

Rapportera in lön

Det är viktigt att du rapporterar in din lön så att du får rätt avgift. Det gör du lättast genom att logga in på Mina sidor.

Reducerad avgift

Med tanke på att medlemsavgiften är inkomstbaserad så kan du få reducerad avgift om du blir sjuk, skadad, arbetslös, föräldraledig, går i pension eller börjar studera.

Arbetslös, föräldraledig eller sjuk

För dig som är arbetslös, föräldraledig, sjuk eller skadad beror din medlemsavgift på hur mycket du får i ersättning och vilken region du tillhör.

Pension

Du som går i pension betalar endast grundavgiften på 54 kronor i månaden. Då ingår vissa försäkringar och medlemstidningen.

Student

Du som studerar på heltid enligt en fastställd kursplan betalar endast grundavgiften på 54 kronor i månaden. Studierna måste omfatta minst en termin. För medlemskap i a-kassan ska även a-kasseavgiften betalas. Du som är gymnasiestudent är avgiftsbefriad och kan bli medlem från andra året.

Frågor?

Är det något du undrar över gällande din medlemsavgiften så kan du alltid kontakta din region eller medlemscentret Byggnads Nu så hjälper vi dig.

Uppdaterad: