Avtalsrörelsen 2020: Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl

2020-12-04: Det nya Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl är nu klart!

2020-11-27: I går tecknades ett nytt Byggavtal och därmed avblåstes Byggnads varsel om strejk. Trots varslet har förhandlingar med Installatörsföretagen om ett nytt Teknikinstallationsavtal VVS & Kyl fortsatt. Diskussionerna har dock fokuserat på avtalsspecifika frågor, som ackordsparagrafen och regler för in- och utlåning mellan företag.

Nästa förhandling sker på måndag. Då kommer vi också formellt lägga in de övergripande överenskommelser från Byggavtalet som redan är färdigavtalade.

2020-11-02: Avtalsförhandlingarna mellan Byggnads och Installatörsföretagen om Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl är nu i gång på allvar och delegationerna har redan träffats flera gånger via video. Diskussionsklimatet är gott. Samtliga yrkanden från både Byggnads och Installatörsföretagen har diskuterats och vi börjar nu se vad vi kan nå för resultat. Förhandlingar pågår hela denna vecka och nästa, med några få deltagare på plats i Stockholm (den ”lilla delegationen”). Övriga deltar via video.

2020-10-05: Nu drar avtalsförhandlingarna mellan Byggnads och Installatörsföretagen igång igen. Läs mer om vad vi fokuserar mest på.

2020-03-24: Avtalsrörelsen skjuts upp på grund av Corona. Kommer återupptas i oktober igen. Läs mer om beslutet om uppehåll.

2020-03-09: Det skiljer en hel del mellan våra avtalsyrkanden och motpartens. Här kan du läsa vad vi vill och vad Installatörsföretagen vill.

2020-02-11: Idag växlar Byggnads och Installatörsföretagen avtalsyrkanden på Teknikinstallationsavtalet VVS och kyl. Kraven handlar om att skapa ordning och reda i branschen, och om att säkerställa att ingen skadas eller dör i arbetet. Läs mer: Byggnads och Installatörsföretagen växlar avtalsyrkanden.

Aktuellt via SMS

Vill du ha avtalsinformation om Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl via SMS eller e-post? Skriv upp dig här.

Uppdaterad: