Fotograf: Byggnads

Vad f-n är bostadspolitik? En mötesserie i sex delar

Politiken har abdikerat och marknaden styr. Boendet har blivit en vara som vilken som helst. Det är inte konstigt att vi befinner oss mitt i en bygg- och bostadskris. Hur ska vi kunna förbättra bostadssituationen? Hur ska vi kunna återuppta en bostadspolitik värd namnet?

Under våren startar Rädda jobben gruppen en mötesserie med olika företrädare i byggbranschen för att reda ut vilken bostadspolitik vi borde jobba för. Varmt välkommen!

Publicerad:

Varför?

Vi behöver bli bättre på att ställa krav och komma med nya djärva förslag för att kunna rucka på marknadskrafterna som styr byggandet, och våra möjligheter till vettiga bostäder och jobb i byggbranschen.

Upplägg

Varje gäst får cirka 20 minuter på sig att beskriva sina viktigaste lösningar på bostadsbyggandet. Efter en kort paus kan vi sen diskutera det vi hört. Varje möte håller på cirka en timme på Solna Folkets Hus, Skytteholmsvägen 2.

En serie i sex delar

17 april kl 18.00 – Startmöte med bostadspolitiska talespersoner från S och V

I det första mötet får vi träffa Jennie Nilsson (S) och Malcom Momodou Jallow (V), båda bostadspolitiska talespersoner. Här får vi en möjlighet att skaffa oss en bra bild av hur och på vilket sätt en bra bostadspolitik kan och borde se ut.

6 maj kl 17.00 – Byggföretagen

Vi får träffa Tanja Rasmusson, näringspolitisk chef eller Anna Broman, bostadspolitisk expert för arbetsgivarorganisationen Byggföretagen. Var med och lyssna till hur de vill få fart på byggandet och klara en långsiktig bostadsförsörjning.

16 maj kl 17.00 – Riksbyggen

Lyssna till Tobias Dysenius, försäljnings- och utvecklingschef Bostad på Riksbyggen och ta del av deras syn på vad som behöver göras få att få fart på hjulen. Vad förväntas av en byggande förvaltare och vad behöver de för förutsättningar för att kunna satsa på bostadsproduktion?

21 maj kl 17.00 Bostad 2030

Jonas Nygren som jobbar för Bostad 2030, en bostadspolitisk tankesmedja, gästar oss för att diskutera hur en bra och utvecklad produktion av hyresrätter ska kunna bli verklighet. Om vi får en bostadspolitik som stöttar allsidigt boende.

Fler datum kommer, håll utkik!


Välkommen till Solna Folkets Hus!

Uppdaterad: