Ungdomsutbildning om avtalsrörelsen

Avtalsrörelsen är en stor process som sträcker sig över en lång tid och med många involverade. Lär dig mer hur en avtalsröelse går till.

Allmänt om ungdomsutbildningen

Anställningsvillkoren behöver ständigt utvecklas och förbättras och med utgångspunkt i de avtalsförslag som medlemmarna har skickat in förhandlar vi för ett bättre arbetsliv.

En avtalsrörelse är en lång process och innebär att flera förhandlingar om nya kollektivavtal pågår samtidigt. Som medlem kan du lämna avtalsförslag om vilka förbättringar du vill att Byggnads ska driva i förhandlingarna. Därefter förhandlar fackförbunden och arbetsgivarnas organisationer om vilka löner och villkor som ska gälla på arbetsplatsen.

Årets tema på ungdomsutbildningen är avtalsrörelsen. Lär dig mer hur en avtalsrörelse går till och hur arbetsmarknadens parter jobbar fram nya kollektivavtal.

Målgrupp

Utbildningen är inriktad till alla under 30 år och kräver inga förkunskaper.

Datum och tid

Start kl 10.00 på onsdag den 5 februari och avslutning kl 15.00 på fredagen den 7 Februari. Utbildningen genomförs  på Sunlight Hotell i Nyköping.

Kostnad

Avgiftsfri inkl. resor, kost och logi under internat.

Ansökan

Ansökan är öppen under perioden 22 november 2019 - 3 januari 2020. Ansöker gör du genom att fylla i ansökningsformuläret här på hemsidan. Det finns begränsat antal platser, anmäl dig redan idag!

OBS! Du måste skicka in en fullständig ansökan senast 3 januari 2019 för att vi ska behandla den.

Transport

Unga Byggare bokar transport från Stockholm till Nyköping. Medlemmar från Gotland kommer få mer information om transport till och från Stockholm. Mer information kommer i deltagarinformationen.

Anmäl dig till ungdomsutbildningen

Påfarten – Bli fackligt medveten

Två byggnadsarbetare i svartvitt fotografi.

Påfarten ger dig bättre koll på vad facket gör. Kursen är öppen för alla medlemmar och du får träffa byggnadsarbetare från olika företag. Målet är att du går härifrån som en medveten medlem!

Anmäl dig till Påfarten

Uppdaterad: