Avtalsrörelsen 2020: Plåt- och ventilationsavtalet

2021-03-10: Det nya Plåt- och ventilationsavtalet finns nu att ladda ned som PDF.

2020-12-04: Plåt- och ventilationsavtalet är klart!

2020-11-27: I går tecknades ett nytt Byggavtal och därmed avblåstes Byggnads varsel om strejk. Förhandlingarna mellan Byggnads och Plåt & Ventföretagen för ett nytt Plåt- och ventilationsavtal återupptas därför på måndag. Förhoppningen är att hitta en överenskommelse under nästa vecka.

2020-11-20: Förhandlingarna på Plåt- och ventilationsavtalet löper på i konstruktiv anda. De senast dagarna har vi utväxlat en rad olika textförslag kring arbetsmiljö samt ordning och reda som vi nu arbetar med. Vi är därför överens med Plåt & Ventföretagen om att flytta fram nästa förhandlingstillfälle till den 30 november.

2020-11-03: Förhandlingarna pågår för fullt och vi har diskuterat igenom alla yrkanden. Vi kommer att fortsätta förhandlingarna under dagen och morgondagen – då kommer vi troligen att veta lite mer hur spelplanen ser ut. Lilla delegationen har träffats fysiskt fram till i dag då vi beslutat att de fortsatta förhandlingarna kommer att ske via video med tanke på den ökande smittspridningen i samhället.

2020-10-05: Nu drar avtalsförhandlingarna mellan Byggnads och Plåt & Ventföretagen igång igen. Läs mer om vad vi fokuserar mest på.

2020-03-24: Avtalsrörelsen skjuts upp på grund av Corona. Kommer återupptas i oktober igen. Läs mer om beslutet om uppehåll.

2020-03-09: Det skiljer en hel del mellan våra avtalsyrkanden och motpartens. Här kan du läsa vad vi vill och vad Plåt & Ventföretagen vill.

2020-02-12: I dag växlar Byggnads och Plåt & Ventföretagen avtalsyrkanden på Plåt- och ventilationsavtalet. En slitsam bransch där många av våra yrkanden handlar om att vi ska kunna hålla hela arbetslivet. Läs mer: Byggnads och Plåt & Ventföretagen växlar avtalsyrkanden

Aktuellt via SMS

Vill du ha avtalsinformation om Plåt- och Ventilationsavtalet via SMS eller e-post? Skriv upp dig här.

Uppdaterad: