Regionfullmäktiges årsmöte 2017

Regionfullmäktiges årsmöte 30 mars 2017

UTTALANDE: Vi gör aldrig skillnad på människa och människa

På regionfullmäktiges årsmöte 30 mars 2017 antog Byggnads Stockholm-Gotland följande uttalande.

Publicerad:

Byggnads Stockholm-Gotland gör aldrig skillnad på människa och människa. Aldrig accepterar vi att man ställer arbetare mot arbetare. Tyvärr finns det starka krafter från den extrema högern som genom rasism och främlingsfientlighet vill splittra inte bara vår medlemskår, utan hela samhället.

Det är en utveckling vi med alla medel kommer att kämpa emot. Den senaste tiden har det blivit tydligt att de bruna krafterna från höger vill åt arbetarrörelsen och kanske just Byggnads. Vi möttes av en hotfull brun svans när vår förbundsstyrelse tog på sig rosa hemstickade mössor på internationella kvinnodagen. Hot riktade mot våra företrädare, hot riktade mot våra medlemmar, hot på våra arbetsplatser.

Varför är den extrema högern ute efter Byggnads? Därför att vi är för alla människors lika värde, därför att vi inte gör skillnad på människa och människa. Det är så arbetarrörelsen alltid har jobbat och alltid kommer jobba. Oavsett vem du är, varifrån du kommer, man eller kvinna, kommer vi alltid tillsammans stå upp för våra kollektiva rättigheter på arbetsmarknaden.

Byggnads har världens mest jämlika kollektivavtal. Vi är ett starkt förbund på 100 000 medlemmar som står upp för det. Vi är starka tillsammans, och just därför är den extrema högern ute efter att splittra oss. Men det är en utveckling vi med alla medel kommer att kämpa emot. Tillsammans. Och vi blir fler och fler medlemmar för varje dag.

Byggnads kommer aldrig acceptera att människor ställs emot varandra under några former.

Byggnads Stockholm-Gotlands regionfullmäktige
som representerar cirka 15 000 medlemmar i Stockholm och på Gotland
2017-03-30

För mer information:
Lars Holmström, ordförande Byggnads Stockholm-Gotland
tel: 010-601 11 50
lars.holmstrom@byggnads.se

Uppdaterad: