Ta med dig laget och kom till Sergels torg - tillsammans sätter vi press på regeringen att öka byggandet i Sverige.

Demonstration 6 februari: Bygg bort krisen - bygg bostäder!

Vill du också ha ett jobb att gå till? Att unga ska kunna flytta hemifrån? En trygg bostad som du har råd att bo i? Är svaret ja, kom till Sergels torg den 6 februari kl. 17 och visa regeringen att vi är många som kräver åtgärder för ökat bostadsbyggande.

Alla som ställer sig bakom budskapet är välkomna: Bygg bort krisen - bygg bostäder!

Publicerad:

Varför?

Bostadsbyggandet är nere på rekordlåga nivåer. Flera tusen människor inom byggbranschen och träindustrin förlorar jobben, och risken är att krisen blir värre. Samtidigt är bostadsbristen enorm. Ett byggstopp kommer få stora konsekvenser för hela samhället.

Regeringen gör ingenting utan står bara och tittar på när byggkrisen förlamar vårt land och sviker landsbygden. Det duger inte! Nu är det dags att sätta in åtgärder innan det är för sent. Byggsektorn är en viktig motor för ekonomin i stort. En byggnadsarbetare sätter tre andra i arbete.

Ta med laget och kom!

Bostadsministern Andreas Carlson (KD) kommer dit för att ta emot namnunderskrifterna så det är viktigt att vi är många. Ta med laget, vänner, familj och kom till Sergels torg. Klicka i att du kommer i Facebook-eventet och dela vidare.

Arrangörer

Byggnads och GS-facket står bakom demonstrationen och namninsamlingen med stöd av Målarna, Elektrikerna och Hyresgästföreningen i Stockholm.

Uppropet startades av byggnadsarbetare i Stockholm, Rädda jobben gruppen och Byggnads Stockholm-Gotlands medlemskretsar.

Uppdaterad: