Avtalsrörelsen 2023: Glasmästeriavtalet

2023-05-10: Efter långa men konstruktiva förhandlingar har Byggnads och Glasbranschföreningen nu kommit överens om ett nytt kollektivavtal för dig i glasmästeribranschen. Avtalet gäller i två år och omfattar betydligt mer än bara högre lön. Läs hela listan med förändringarna.

2023-04-28: Byggnads och Glasbranschföreningen har under torsdagen och fredagen fortsatt förhandlingarna om ett nytt Glasmästeriavtal. För Byggnads är det viktigt att säkra så stora löneökningar som möjligt, extra pension samt regler om ordning och reda. Förhandlingarna har varit konstruktiva även om vi ännu inte enats om ett nytt avtal. 

2023-04-14: Förhandlingarna om ett nytt Glasmästeriavtal går in i slutspurten. Läs på och prata om våra och Glasbranschföreningens krav på din arbetsplats. Visa att vi är många som vill förbättra villkoren i branschen!

2023-04-11: Fortsatt bra förhandlingsklimat då Byggnads och Glasbranschföreningens förhandlingsdelegationer träffades i förra veckan.  ”Märket” är satt av industrin och parterna är överens om att följa dess lönenivåer. Dessutom diskuterades arbetstidsfrågor.

2023-04-03: Efter en uppgörelse inom industrin är det så kallade märket satt för årets avtalsrörelse. Märket är normerande för hela arbetsmarknaden och kommer även att sätta nivån för byggbranschen. Läs mer. 

2023-03-31: Förhandlingarna om ett nytt Glasmästeriavtal har fortsatt denna vecka. Lön och arbetstider är de frågor som ligger högst på agendan.

2023-03-24: Byggnads och Glasbranschföreningen har den här veckan träffats för att inleda förhandlingarna om ett nytt Glasmästeriavtal. Bland annat har yrkandena om arbetstider och yrkesutbildning diskuterats. 

2023-03-13: Det skiljer en hel del mellan Byggnads avtalsyrkanden och motpartens. Här kan du läsa vad Byggnads vill och vad Glasbranschföreningen vill.

2023-02-16: Idag växlar Byggnads och Glasbranschföreningen avtalsyrkanden på Glasmästeriavtalet. Fokus för årets avtalsrörelse i glasbranschen ligger bland annat på bättre arbetsmiljö, skyddsutrustning och mer inflytande över arbetstiden.

 

Aktuellt via SMS

Vill du ha avtalsinformation om Glasmästeriavtalet via SMS eller e-post? Skriv upp dig här.

Uppdaterad: