Avtalsrörelsen 2023: Plåt- och Ventilationsavtalet

2023-05-05: Efter långa men konstruktiva förhandlingar har Byggnads och Plåt- & Ventföretagen nu kommit överens om ett nytt kollektivavtal för dig i plåt- och ventilationsbranschen. Avtalet gäller i två år och omfattar betydligt mer än bara högre lön. Bland annat högre friskvårdsbidrag och restidsersättning. Läs hela listan med förändringarna.

2023-04-14: Förhandlingarna om ett nytt Plåt- och Ventilationsavtal går in i slutspurten. Läs på och prata om våra och Plåt- & Ventföretagens krav på din arbetsplats. Visa att vi är många som vill förbättra villkoren i branschen!

2023-04-03: Efter en uppgörelse inom industrin är det så kallade märket satt för årets avtalsrörelse. Märket är normerande för hela arbetsmarknaden och kommer även att sätta nivån för byggbranschen. Läs mer.

2023-03-24: Byggnads och Plåt & Ventföretagen har den här veckan träffats två gånger. Vi har bland annat diskuterat reseregler, arbetstider, företagshälsovård och friskvårdsbidrag. Vid nästa träff ska vi prata om in- och utlåningsregler samt bemanning.

2023-03-09: Det skiljer en hel del mellan Byggnads avtalsyrkanden och motpartens. Här kan du läsa vad Byggnads vill och vad Plåt & Ventföretagen vill.

2023-02-15: Idag växlar Byggnads och Plåt & Ventföretagen avtalsyrkanden på Plåt- och ventilationsavtalet. Avtalet berör över 10 000 yrkesarbetare och fokus för årets avtalsrörelse är arbetsmiljön och den osunda konkurrens och arbetslivskriminalitet som plågar byggbranschen.

 

Aktuellt via SMS

Vill du ha avtalsinformation om Plåt- och Ventilationsavtalet via SMS eller e-post? Skriv upp dig här.

Uppdaterad: