Så kan du betala din medlemsavgift

Med autogiro behöver du inte hålla koll på pappersfakturor, dessutom slipper du extra administrativa avgifter. Medlemsavgiften dras varje månad direkt från ditt bank- eller personkonto.

Avisering

Den avi som varje månad skickas till dig som medlem innehåller innevarande månads avgift och alla förfallna avgifter för medlemskapet.

Använd alltid avins OCR-nummer för att avgiften ska komma rätt.

Autogiro

Välj autogiro – gör en insats för miljön och få 200 kronor!

Hjälp oss minska koldioxidutsläppen med autogiro. Just nu får du ett presentkort på 200 kronor. Kortet är ett Superpresentkort och gäller i de 150 största butikskedjorna i Sverige! Allt du behöver göra är att fylla i och skicka in inbetalningskortet, som du hittar på kommande faktura. Du kan också välja något av alternativen nedan. Resten sköter vi!

Erbjudandet gäller till och med den 31 december 2024.

Det finns två sätt att anmäla dig till autogiro:

  • Via din internetbank, sök på ”Byggnads Medlemsavgift”.
  • Via webbformulär. Har du frågor kring hur du fyller i formuläret, kontakta Byggnads medlemscenter via chattboten. 

Byggnads har möjlighet att dra förfallna avgifter via autogirodragningen. Den medlem som en månad saknat täckning på kontot ”slipper” göra en separat inbetalning för att komma ikapp. Månaden efter kommer Byggnads istället att dra två avgifter vid den ordinarie autogirodragningen.

Missat någon faktura?

Inbetalningen avser avgift för innevarande månad. Om du har någon gammal obetald avgift så kommer den skulden att läggas på din kommande faktura.

Datum för dragning via autogiro

Autogirot dras alltid den 27:e (eller nästkommande vardag om den 27:e är på en helgdag). Omdragningsförsök sker de tre nästkommande vardagarna efter första dragningsförsöket.

E-faktura

Som ett komplement till de medlemmar som föredrar att betala sin medlemsavgift via inbetalningskort har Byggnads infört möjligheten att anmäla sig för e-faktura.

De medlemmar som väljer att betala sin medlemsavgift via e-faktura kommer inte att få några papperfakturor hemskickade till sig utan fakturan skickas i stället som en e-faktura via Internetbanken.

Uppdaterad: