Facklig introduktion - 1 dag

Facklig introduktion är en kort utbildning för dig som är medlem eller funderar på att bli medlem i Byggnads. Kursen finns på flera olika språk och genomförs helt digitalt under en dag.

Om utbildningen

En kurs för dig som vill veta mer om facket och dina rättigheter på jobbet, och du är välkommen oavsett om du är medlem i facket eller inte. Under en dag pratar vi bland annat om arbetsmarknaden, löner och arbetsvillkor. Lagar, kollektivavtal och a-kassa. Tillsammans reder vi ut så många frågor och funderingar vi kan.

VAD KRÄVS FÖR ATT GÅ UTBILDNINGEN?

Det är gratis att gå kursen. Tar du ledigt från jobbet så får du ersättning med ett skattefritt utbildningsstipendium. Senast två veckor före kursstart måste du lämna in ansökan om ledighet till din arbetsgivare. .

Att få ledigt för att gå en facklig utbildning är en lagstadgad rättighet. Är du osäker på ledighetsansökan, eller om du skulle få problem, kontakta oss på regionen.

En digital utbildning

Alla kurser genomförs digitalt tills vidare. Vi använder Microsoft Teams, du behöver bara en enhet för att delta. Till exempel dator, surfplatta eller smartphone. Vi rekommenderar dator och gärna där du kan sitta ostört.

KURSANORDNARE

LO-distriktet i Stockholms län

Anmälan - Facklig introduktion

Anmäl dig till kursen genom att mejla till 01studier@byggnads.se

Datum
Kursen genomförs på flera olika språk och är helt digital. Välj ett kurstillfälle som passar dig, kurserna börjar 08:30 och avslutas senast 16:30.

20 oktober, distans
22 november, StockholmUppdaterad: