Arbetsmiljöveckan 2021

Varje år vecka 43 är det Arbetsmiljöveckan. Då sätter vi fokus på speciella risker och skador som kan uppstå på en byggarbetsplats.

2022 fokuserar vi extra på den psykosociala arbetsmiljön.

Till att börja med genpmför Byggnds just nu en enkät där tusentals medlemmar fyller i hur de upplever sin situation på arbetsplatsen.

I år kommer vi att ha vi fysiska träffar inför Arbetsmiljöveckan. Vi bjuder då in alla skyddsombud i region Väst. Tid och plats uppdateras senare.

Borås: 

Halmstad: 

Göteborg: 

Göteborg:

Skövde: 

Trollhättan: 

Om du är skyddsombud ska du få en kallelse via SMS. Om du av någon anledning inte fått en sådan kallelse kan du anmäla dig genom att ringa eller maila Marie Claesson på Byggnads Väst.
Mobil: 010-601 14 28
Mail: marie.claesson@byggnads.se

Sista anmälningsdag 29 september 2021.

Mer om Arbetsmiljöveckan 2021

I filmen pratar skyddsombuden Niklas Jensen och Björn Johansson om grunderna när det gäller ergonomi och vikten av att gå på regelbundna hälsokontroller.

Arbetsmiljöveckan tidigare år

2020

Här är en film som vi spelat in hos Projektlaget i Lidköping där de har ett väl fungerande arbetsmiljöarbete där platschef, skyddsombud och alla anställda är delaktiga.

2019

2019 var det ställningar som var temat. Alltid lika aktuellt. Här är en film om saker du ska tänka på innan du börjar arbeta på en ställning:

Uppdaterad: