Byggnads Väst

Aktuellt

 • ”Jag känner att jag är facket nu”

  Utvecklingen går mot att det krävs allt mer kunskap för att jobba på prestationslön och räkna hem ackord. – Arbetsgivarna försöker göra det krångligt och finta bort oss hela tiden och då är det viktigt att utbilda sig, säger Peter Rahmn som gått lagb...

 • Byggnads Väst växer

  2019 blev ett rekordår för Byggnads. Som enda fackförbund ökar vi i medlemsantal för fjärde året i rad. Organisationen växte med 1 553 medlemmar. Även Byggnads Väst blir fler. I januari 2019 hade vi 19 828 medlemmar, när årets summerades var vi 20 12...

 • Lossa inte fästen på ställningar

  När det gäller ställningar och att lossa fästen. Du som arbetar på ställning ska aldrig lossa ett fäste på egen hand. Du måste kontakta din platsledning innan det görs.

 • Mycket slarv med byggnadsställningar

  Halva Arbetsmiljöveckan har gått och Byggnads Väst har gjort hälften av de 200 skyddsronder på byggnadsställningar som vi siktar på att hinna med. Vi har hittat en hel del fel och slarv. Kom ihåg att det ofta är flera små slarvfel som leder till en a...

 • Björn tänker bli skyddsombud

  Björn Bergqvist är VVS-montör. Han siktar på att bli skyddsombud och har gått Påfarten och nu FFV-grund. – Det har varit väldigt intressant. Jag har fått mer insyn i hur det fackliga arbetet fungerar, säger han.

 • Andreas – ett skyddsombud som vidareutbildar sig

  Andreas Nordlinder är skyddsombud hos NCC. Han på väg att utbilda sig hos Byggnads. Nyligen gick han FFV grund och nu väntar skyddsombudsutbildningens olika steg.

 • Ny lönemodell med målet att minska olyckor

  Pressmeddelande 2019-09-19 Peab Sverige Ab och Byggnads elva regioner har kommit överens om en företagsanpassad lönemodell för yrkesarbetare som baseras på produktivitet, arbetsmiljö och säkerhet. Båda parter tycker att det är viktigt att fokusera på...

 • Allt du behöver veta inför Arbetsmiljöveckan

  Varje år vecka 43 är det Arbetsmiljöveckan. Då sätter vi fokus på speciella risker och skador som kan uppstå på en byggarbetsplats. I år är det byggnadsställningar och företagshälsovård vi vill lyfta fram.

 • Andreas föll handlöst tre meter

  Vid årsskiftet 2018 var det en incident med en byggnadsställning på en av Veidekkes arbetsplatser i Mölndal. Den rapporteras aldrig.En månad senare rasade Andreas Kullberg rakt igenom golvet på en ställning på samma arbetsplats.

 • ”Jag har alltid brunnit för organisering”

  Peter Norlander är Byggnads Västs senaste ombudsman och kommer att jobba med studier och organisering. – Jag har alltid brunnit för organisering, att få alla byggnadsarbetare att förstå idén med Byggnads och värva nya medlemmar, säger han.

Granskad: