Du behövs på gatorna första maj

Gå ut på första maj nu på tisdag och var med och lyft fram Byggnads frågor.

Tillsammans ska vi se till att den svenska modellen gäller inom byggbranschen.

Publicerad:

Ni som följt nyheterna den senaste tiden har sett att Socialdemokraterna har dåliga opinionssiffor i Göteborg och ser ut att tappa väljare även på riksplanet.

Samtidigt är det bara just opinionssiffor. Vi har ju sett från flera val runt om i världen de senaste åren att vad som helst kan hända in i det sista.

Därför behövs ni mer än någonsin ute på gator och torg under första maj nu på tisdag. Tillsammans ska vi visa att prognoserna är fel.

Det är dags att knyta nävarna i byxfickorna, mobilisera och lyfta fram Byggnads frågor och värna om våra kärnfrågor med allt vad de innebär för våra medlemmar och oss.

Det är också viktigt att visa på vikten av fredliga demonstrationer där vi har möjlighet att fritt lyfta fram de frågor vi tycker är viktiga för samhällets utveckling.

Första maj är en dag då vi tillsammans går ut och visar upp den internationella arbetarrörelsens styrka och existens.

Startskott inför valet

Valrörelsen inför höstens val har börjat så smått och första maj blir också startskottet för en intensiv period för Byggnads och inte minst för alla er som arbetar politiskt på fritiden.

På 6F:s hemsida finns allt du behöver veta inför valrörelsen. Där har vi – och övriga fyra fackförbund som ingår – vår plattform inför valet. Där finns allt om "Vem f*n bryr sig" som är den paroll vi arbetar under.

Där finns vårt valmanifest med nio nya punkter som vi checkar av mot partierna. Vilka politiker är bäst på:

Ordning och reda på arbetsmarknaden med stärkt anställningsskydd, svenska kollektivavtal och trygghet under arbetstid?

Vilka investerar bäst för att skapa arbetstillfällen, bygger bostäder för vanligt folk och satsar på grönare trafik?

Vilka satsar 70 miljarder kronor på välfärden – utan riskkapitalbolag, bygger uppe en bättre sjukförsäkring och en arbetslöshetsförsäkring som håller?

Dog för åtta timmars arbetsdag

Som ni säkert vet firas första maj delvis för att fira minnet av Haymarketmassakern i Chicago där människor demonstrerade för åtta timmars arbetsdag och arbetare sköts till döds. Sammanlagt dödades minst 13 personer varav några var poliser.

Det var 1886 och än i dag har vi alltså åtta timmars arbetsdag. Kanske är det som flera motioner till kongressen vill dags att driva frågan om sex timmars arbetsdag. Eller vad tycker du är viktigast?

Leta upp ditt lokala 1 maj-tåg vid Byggnads kontor i Skövde, Trollhättan, Halmstad, Borås och Göteborg eller den ort du bor på och stötta dina kollegor och det parti som vi vet gör absolut mest för att lyfta fram våra frågor och se till att den svenska modellen fortsätter att gälla inom byggbranschen.

Ni som har möjlighet att åka in till Göteborg, gör gärna det eftersom vi försöker få till ett stort och starkt tåg här.

Så bestäm träff med dina kollegor och gör det till en trevlig dag och börja snacka politik med varandra.

Du behövs därute.

Uppdaterad: