Johan Lindholm

”Rättvisa pensioner måste bli en valfråga”

Publicerad:

Det har väl inte undgått någon att Byggnads driver kampanjen knegarpension.
Det handlar om att få ett pensionssystem värt namnet. Visste du att över hälften av Sveriges löntagare känner en oro inför sin pension. Så kan vi inte ha det!

När jag är ute och träffar er runt om i landet så får jag höra skräckhistorier. Många går på tunga mediciner och värktabletter för att orka jobba. Hur ska jag orka arbeta till dagens pensionsålder är en vanlig fundering. Hur kan vi ha ett pensionssystem som inte tar hänsyn till utslitna kroppar är en återkommande fråga. Hur tänker våra politiker egentligen undra de flesta.

Vi är händerna som bygger Sverige. Efter ett helt arbetsliv förtjänar vi en rättvis pension. Så är det inte idag. Sveriges pensionssystem är felbyggt i grunden och straffar oss med tunga jobb. Nu kräver vi en förändring av pensionssystemet som tar hänsyn till oss knegare. Det har vi förtjänat och det är inte mer än rättvist!

Byggnads har tagit fram ett förslag på hur en mer rättvis pension skulle kunna se ut. Våra politiker har fått lösningen serverad på ett silverfat. Nu är det helt enkelt upp till bevis hos våra beslutsfattare.

Men – och detta är ett viktigt men – någon förändring av pensionssystemet kommer inte av sig själv. Och här kommer du att spela en helt avgörande roll. Om Sveriges byggnadsarbetare går samman och med en röst kräver en rättvis pension så måste politikerna lyssna. Nu duger det inte att knyta näven i fickan och klaga för sig själv. Nu har vi chansen – tillsammans – att få till en förändring.

Så min uppmaning till dig är enkel och tydlig! Gå in på Byggnads kampanjsida knegarpension.se och skriv under vårt upprop. Vi ska bli minst 20 000 personer som kräver en rättvis pension. Prata med dina lokala politiker och berätta om din verklighet och att Byggnads har tagit fram bra förslag. Skriv på Facebook och alla andra kanaler om vikten av att slippa pensionsoron. Bara så kan vi göra skillnad.

Nu ska vi driva på våra politiker med blåslampa fram till valdagen och efter det. Rättvisa pensioner måste bli en valfråga. När det mullrar bland oss byggnadsarbetare, ja då vi står starka – stolta och trygga – då kan ingen vända sig bort. Jag räknar med dig. För det handlar helt enkelt om en knegarpension – kompensation för hårt arbete.

Uppdaterad:
Kategorier: