Johan Lindholm

”Vi fortsätter att bygga Sverige trots pandemi”

Publicerad:

Det är alltid en speciell känsla att ha semestern framför sig, och med det, massor av sköna och lata dagar. En sak är helt säker – det är vi alla värda! För det har varit ett speciellt år.

Vem kunde tro, förra året vid denna tid, att pandemin fortfarande skulle ha kvar sitt grepp och påverka våra liv? Trots allt, så har vi visat att solidariteten är stark och att vi tillsammans kan klara de största utmaningarna. Så fort jag får tillfälle, så är jag tydlig med att Sveriges byggnadsarbetare har gjort en storartad insats under pandemin. Vi har fortsatt att bygga Sverige och vi har gjort det med den äran. Så sträck på ryggen – varenda en av er!

I höst väntar flera utmaningar. Våra samtal med motparten Byggföretagen går trögt. Vi få se vad som händer i höst med våra avtal. Min utgångspunkt är självklart att vi parter tillsammans ska ta ansvar. Det är så den svenska modellen fungerar.

Vi fortsätter vår kamp för ett rättvist pensionssystem. Byggnads två pensionsrapporter har verkligen skapat debatt, och våra politiker har fått flera bra förslag serverade på silverfat. Men vi behöver hålla trycket uppe ända fram till valdagen och i höst blir det fler seminarier och utspel.

Nästa år är det dags för Byggnads kongress! Det är en högtidsstund och Byggnads demokratiska höjdpunkt. Det är ni Byggnads medlemmar som bestämmer vår förenings framtid och inriktning. Så jag uppmanar alla att skriva motioner till kongressen om sådant ni tycker är viktigt. En perfekt sysselsättning i hängmattan.

Vi får inte heller glömma att valrörelsen inför valet 2022 till riksdag, regioner och kommuner börjar redan efter sommaren. Jag är övertygad om att den kommer handla om hur vi ska minska klyftorna i samhället. Bara så kan människor börja känna tillit och framtidstro igen.

Det kan handla om en pension det går att leva på, en sjukförsäkring som inte jagar de sjuka, eller en bostadspolitik där inte tjockleken på plånboken ska avgöra om du får en bostad. Vi får anledning att återkomma även till detta. Jag ser fram emot en valrörelse med tydliga politiska alternativ.

Detta är några av utmaningarna att ta tag i till hösten.

Men nu är det dags att fokusera på sommaren. Allt fler blir vaccinerade och känner ökad frihet. Så jag vill passa på att önska er alla en riktigt skön och avkopplande sommar med sol och bad. Ta hand om varandra så hörs vi i augusti igen.

Uppdaterad:
Kategorier: