Johan Lindholm

”Byggnads är den organisation som ökat mest i anseende”

Publicerad:

Byggnads uppgift är att försvara medlemmarnas jobb, se till att alla medlemmar har bra villkor på arbetsplatsen och att göra era röster hörda i samhällsdebatten.

För min del finns det inget roligare och viktigare än att företräda Sveriges byggnadsarbetare.

När man träffar er medlemmar på arbetsplatserna får man raka besked. Precis som det ska vara. Högt i tak och bra diskussioner. Ni är tydliga med om ni tycker att Byggnads driver rätt frågor och om vi gör ett bra jobb. Alla är inte nöjda, så kommer det alltid att vara. Det viktiga är att ha en bra debatt och att lyssna på varandra. Det är tillsammans som vi flyttar fram våra positioner.

Ibland blir man lite extra glad och stolt, när det jobb vi gör uppmärksammas. När KantarSifos årliga anseendeindex presenterades innan sommaren stod det klart att Byggnads är den organisation som ökat mest i anseende under 2020. Byggnads goda rykte har ökat med 50 procent jämfört med föregående år. Och vår anseendeökning är dubbelt så stor, som ökningen för den organisation som ökar näst mest.

Detta är tack vare er medlemmar! Jag är grymt stolt. När vi tillsammans driver våra frågor så lyssnar man och vi får respekt. Och samtidigt ökar vi i anseende hos allmänheten.

Vi har varit tydliga och krävt knegarpension, alltså en rättvis pension. Vi har sagt stopp till låglönekonkurrens och arbetslivskriminalitet, vi kräver en säkrare arbetsmiljö och en bostadspolitik värd namnet. För att ta några frågor.

Jag är helt övertygad om att vågar vi stå upp för det vi tror på och är beredd att ta strid, så vinner vi också i längden. Det är alltför många som vänder kappan efter vinden eller har ett blött finger i luften för att känna vart det blåser. Det är inte vår melodi. Vi är tydliga och det ger resultat.

Men en sak är viktig att komma ihåg. Vi kan inte ta framgångar för givet. Nu måste vi tillsammans fortsätta vårt fackliga arbete och se framåt. Utmaningarna är många och vi ger oss inte förrän Sveriges byggnadsarbetare blir lyssnade på och att våra röster räknas! Allt börjar i tanken, fokusera och till slut kommer resultaten!

Uppdaterad:
Kategorier: