"Ju fler vi är, desto större makt att påverka”

Publicerad:

Välkommen tillbaka till vardagen. Jag hoppas att du fått en välbehövlig avkoppling i sommar. När det gäller vädret så finns ju en del övrigt att önska. Ömsom sol, ömsom regn. Vi ska dock komma ihåg att augusti är en officiell sommarmånad. Så även om dagarna är lite kortare nu, så har vi chansen till några sköna veckor att ta vara på.

Svensk Byggkontroll

Vi har en utmanade tid framför oss. Det finns mycket att ta tag i inför den stundande hösten. Ni minns säkert avtalsrörelsen och hur vi förhandlade fram ett nytt verktyg för att komma åt arbetslivskriminalitet och utnyttjande.

Vi har valt att kalla det ”Svensk Byggkontroll”. Nu ska detta verktyg fyllas med innehåll och senare i höst kommer vi att presentera hur den ska fungera och vilken organisation den ska ha. Det är helt avgörande att vi alla bär hem och står upp för våra framförhandlande framgångar.

Bostadspolitik

Ett politiskt sorgebarn är den fullständiga avsaknaden av bostadspolitik. Här fattas det verkligen inte utmaningar. Bostadsbristen är en verklighet i många kommuner. I norra Sverige behövs bostäder för att möta upp alla industrisatsningar och många unga vill flytta hemifrån. Samtidigt så går byggandet ner. Många säger att vi är på väg in i en kris i byggbranschen.

Om det någon gång behövs politiska satsningar så är det nu. Frågan är –  var är bostadsministern? Jag kan lova att jag och Byggnads kommer att ligga på våra politiker och kräva en bostadspolitik värd namnet. Men för att vi ska klara av allt detta, och mycket mer, så behöver vi bli fler medlemmar i Byggnads. Ingenting kommer gratis och det är bara om vi är ett starkt fackförbund som vi kan förbättra villkoren för Sveriges byggnadsarbetare. Här spelar våra ungdomar en viktig roll.

Unga Byggare

Byggnads ungdomsverksamhet utgör en stor och viktig del av medlemskåren och stärker organisationen genom sitt engagemang och vilja att påverka. Och genom att vi blir starkare får vi mer inflytande och makt att påverka vårt arbetsliv och vår vardag. Detta är några av de utmaningar vi har framför oss. Nu lämnar vi hängmattan och ställer oss i startblocken. Vi ses på barrikaderna.

Om det någon gång behövs politiska satsningar så är det nu.

Uppdaterad:
Kategorier: