Rönneberga konferens

Rönneberga Konferens

Byggnads centrala kurser genomförs på Rönneberga Konferens, som är belägen på Lidingö, cirka 15 kilometer från Stockholms centrum. Rönneberga ligger mycket naturskönt och erbjuder en trivsam utbildningsmiljö med många möjligheter till aktiv fritid.

Rönneberga är byggfackens egen kurs- och konferensanläggning, där Byggnads är delägare. Den började byggas 1967 och den 12 januari 1969 hölls den första kursen. Byggnads dåvarande ordförande, Knut Johansson, drev frågan om en egen kursgård. Han ansåg att även arbetare borde ha en bra boendestandard när de är på kurs. Och den som får njuta av förmånen att vara med på en kurs på Rönneberga kan nog skriva under på att Knuts förhoppningar har blivit infriade.

Rönnebergas lokaler

På Rönneberga finns välutrustade kurslokaler. I den fräscha matsalen serveras så god mat att många har med sig några extrakilon hem efter en vecka. På kvällarna kan kursdeltagarna träffas i puben för att prata, spela dart eller biljard. Den motionssugne kan simma en stund i poolen, spela fotboll, tennis eller volleyboll eller ta en promenad eller en jogging tur. Ingen behöver ha långtråkigt på Rönneberga.

Kursdeltagarna bor i enkelrum. Rummen har teve, telefon och badrum.

Besök Rönnebergas hemsida

Uppdaterad: