Byggnads välkomnar politiskt mod och nödvändiga satsningar på bostäder

Regeringen har i dag presenterat ett paket med satsning på bostadsbyggande. Det handlar om nyinvesteringar i byggande av hyresrätter och upprustning av miljonprogrammen. Byggnads välkomnar att regeringen visar politiskt ledarskap och mod och inte överlåter bostadspolitiken till marknaden.
Publicerad:

Byggnads har under lång tid krävt politiska initiativ för att komma tillrätta med bostadsbristen och få igång upprustning av miljonprogrammen. Det handlar om att bygga hyresrätter för våra ungdomar och att energieffektivisera våra bostäder så att vi når klimatmålen.

– Jag är väldigt glad att vi nu har en regering som vågar visa politiskt mod och ta politiska initiativ. Vi kan inte överlåta bostadspolitiken till marknaden samtidigt som våra ungdomar inte kan flytta hemifrån och skapa sig ett eget liv. Det är också glädjande att vi nu kan komma igång med upprustning av miljonprogrammen och få bostadsområden där människor trivs och som uppfyller våra klimatmål, säger Byggnads ordförande Johan Lindholm i en kommentar.

– När det gäller justeringen av ROT-avdraget så måste detta ses i sammanhanget av att regeringen gör en satsning på bostadsbyggandet. Jag tror att de flesta hellre ser att våra ungdomar har någonstans att bo än att vi lägger ytterligare skattepengar på fler villor med bubbelbadkar och trädäck. Jag tror också att oron för ökat svartarbete är överdriven. ROT finns ju kvar och ökat bostadsbyggande kommer att ge fler arbetstillfällen för byggnadsarbetare och byggföretag avslutar Johan Lindholm.

Uppdaterad: