Våga Fråga Malmö 22 maj 2017

I Skåne vågar vi fråga!

Via utbildningen Påfarten har många medlemmar fått en fördjupad bild av facket. Samtidigt sliter Byggnads med samma utmaning som andra fackliga organisationer: för att tillsammans kunna driva igenom förändringar, behöver man vara många - helst ALLA. Därför måste vi våga fråga om vår kollega är medlem samt snacka fack. "Våga Fråga!" har varit en viktig satsning i vår region.

Publicerad:

September 2016 drog vi igång projektet Våga fråga och det första målet var att öka engagemanget hos våra fackligt förtroendevalda. Vi kickade vi igång med ett stort event i Lund med Jack Rolka, Johan Lindholm och Jan Bylund. Vi hade cirka 120 FFV på plats.

Våren 2017 följde vi upp med mer lokala möten för FFV i Helsingborg, Kristianstad och Malmö. Dessa möten hade också bra uppslutning och Joakim Norgren & Linn Svansbo stod för ny kunskap och peppigt snack.

Hösten 2017 lät vi Våga Fråga go Kretsmöte! Då turnerade Byggnads Skånes ordförande Jonas Sjöberg runt i Skånes medlemskretsar med Ylva Johanssons peptalk "detta har Byggnads påverkat politiskt" på en minnespinne.

- Våga Fråga har varit en viktig satsning, säger Jonas Sjöberg, ordförande i Byggnads Skåne. Vi ÄR stolta i vårt yrke, och vi ska känna oss stolta över att vara med i ett av Sveriges starkaste fackföreningen. Byggnads har starka, stolta och trygga medlemmar - och vi ska bara bli fler!

Under senvåren 2018 kommer de lokala kretsmötena att följas upp av ett stormöte – håll utkik efter inbjudan!

Uppdaterad: