Vi är händerna som bygger Sverige

Kampanj i Skåne under januari 2017

Publicerad:

Byggnads medlemmar är hårt arbetande byggnadsarbetare som sliter i ur och skur för att bygga vårt samhälle. För att vi ska kunna ta oss till jobbet och för att vi ska ha en bostad att komma hem till. I kampanjen "Vi är händerna som bygger Sverige" visar vi stolt upp händer på våra medlemmar och berättar om vad de har byggt. Händerna speglar en mångfald av män och kvinnor, unga och gamla, män och kvinnor med autentiska historier. Under vecka 3 går Skåne och Väst in i den regionala delen av kampanjandet.

Plan för kampanjen
I Skåne kommer vi att synas via tre medier:

118 stycken bussbaksidor över hela regionen
Under vecka 3 och 4 annonserar vi på bussbaksidor Helsingborg, Lund, Eslöv, Hässleholm, Landskrona, Trelleborg, Ystad och Kristianstad. Baksidorna är variationer på bilden ovan. Fota gärna om du är ute och dela via dina digitala kontakter!

4 digitala skärmar i Malmö
I Malmö har vi fokuserat på digitala skärmar på Mässan, Triangeln, Södra Förstadsgatan och Nobeltorget under vecka 3 och 4. Det är 10 sekunders film med händerna, kampanjtexten och logotypen. 

100 kvm vepa på Sallerupsvägen i Malmö
Från slutet av vecka 3 och nio veckor framåt kommer en gigantiska vepa, med samma motiv som den som satt på Södervärn (foto på Öresundsbron och texten "För samtid och framtid"), att sitta uppe på Riksbyggens BONUM bygge på Sallerupsvägen 47 i Malmö, fd Katarina kyrka.

Tävling!
Sedan startar vi tisdag 17 januari igång en regional fototävling där vi vill se våra skånska nävar på foto - se mer på Facebook! Temat är: Dessa händer har byggt...

Modellerna i kampanjen 
Alberto Soldevilla, Bagarmossen, 56 år, vars händer har byggt Globen 1990, Södersjukhuset 1992, Sydafrika Studentbostäder 2010, Friends Arena 2009, lagerbyggnad på Island 1988.
Johannes Kamfjord, Sollefteå, 26 år, vars händer bidragit till stambyte i miljonprojekt Farsta 2011, serviceboende Kramfors 2014, flyktingboende 2016, FN-läger Sydsudan 2013, Kraftstation Sollefteå 2014.
Malin Brandt, Stockholm, 42 år, vars händer har byggt Maria Pohl 2014, Bellman Museet 2005, Lillskansen 2012, Sabbatsbergs Sjukhus 1998, City Conferencecenter 2001, Annedal, 2005.
Sven Svedberg, Vällingby, 85 år, vars händer byggt Spårvagnshallarna i Sundbyberg, Igelstad sågverk, Farsta Centrum, Högdalen Centrum, Sockerbruket, Vällingbyskolan

Uppdaterad:
Sidansvarig: Ameli Frostell