Kvinnliga byggnadsarbetare

Deltagarna vid Nätas första träff.

Näta är igång i Skåne!

Efter att ha haft paus några år är Näta nu igång med att bygga upp sin verksamhet i Skåne igen. Precis som med kretsar och klubbar så krävs det engagemang från medlemmarna och nu har vi ett taggat gäng som vill bedriva verksamheten.

Publicerad:

Nu har ett gäng kvinnliga byggnadsarbetare träffats för att få igång Näta-verksamhet i Skåne. Näta, som är nätverket för kvinnor i Byggnads, har inte haft någon aktivitet i Skåne på några år så vi är glada att dom är på gång nu!

Kvinnor är en liten del i byggbranschen och det är viktigt att deras frågor lyfts för att fler kvinnor ska lockas till branschen. En del jobbar enbart med manliga kollegor och kan uppskatta att träffa andra kvinnliga kollegor. Träffarna handlar både om att umgås, byta erfarenheter och att utbilda sig.

Eftersom det här var den första träffen så hade Byggnads Skåne satt ihop ett program till dom. Under dagen fick dom information om Byggnads, Lotta (som även sitter i styrgruppen centralt) från Byggnads Gävledala var med på länk och berättade om Näta centralt och hur dom i Gävle-Dala har jobbat. De fick också höra lite om hur Unga Byggare jobbar och Thomas Westman från Målarna var på plats och berättade om MIRA, målarnas motsvarighet till Näta.

Av dom 11 tjejer som kom på det första mötet så blev det Irene, Kim, Ann-Sofie och Sandra som tog på sig ansvaret att bilda styrgruppen i Skåne. Vi önskar dom lycka till och kommer stötta så mycket som möjligt!

Vill du vara med på nästa träff 23 november så se till att du har rätt kontaktuppgifter så inbjudan når dig! Det gör du lättast på Mina sidor

Läs mer om Näta

Uppdaterad: