Logga för kampanjen knegarpension.

Knegarpension

Vi är händerna som bygger Sverige. Efter ett helt arbetsliv förtjänar vi en rättvis pension. Så är det inte idag. Sveriges pensionssystem är felbyggt i grunden, och straffar oss med tunga jobb. Nu kräver vi en förändring av pensionssystemet som tar hänsyn till oss knegare. Det har vi förtjänat och det är inte mer än rättvist.

Byggnads har tillsammans med tankesmedjan Katalys tagit fram konkreta förslag för ett nytt pensionssystem. Vårt mål är att förslaget om en Knegarpension är en val-fråga 2022. Här är vårt förslag:

  • Kompensation för hårt arbete! Är du borta från ditt arbete på grund av sjukdom, föräldraskap eller arbetslöshet ska din pension baseras på din lön och inte din tillfälliga ersättning. Alla har rätt till en trygg pension, även vi som har tunga jobb.
  • Högre pensioner för låg- och medelinkomsttagare! Idag har vi ett system som är tryggt och förutsägbart för staten, men orättvist för oss löntagare. Det behövs mer pengar i systemet och grundpensionen för låg- och medelinkomsttagare måste bli högre.

Stöd vårt upprop för en Knegarpension. Målet är att minst 20 000 skriver under för en rättvis pension för oss med tunga jobb!

Gå in och skriv på! knegarpension.se

Uppdaterad: