Man talar inför andra sittande män

Roland Wiking, avtalsansvarig på Byggnads Skåne, ute på arbetsplatsbesök.

Äntligen kan vi mötas igen!

Vi gjorde vad vi kunde för att kunna komma ut och träffa våra medlemmar under pandemin men det var svårt. Sen restriktionerna togs bort jobbar vi nu på att komma ut så mycket som möjligt för att berätta vad som är på gång och framför allt få höra vilka frågor medlemmarna tycker är viktiga.

Publicerad:

Byggnads är en medlemsorganisation. Vad våra medlemmar tycker och tänker i olika frågor är det som styr verksamheten. Vi har formella vägar där man som medlem kan skriva motioner till exempelvis kongressen som är vart fjärde år eller till avtalsrörelsen som är vart tredje år. Men vi vill veta vad som händer på våra medlemmars arbetsplatser oftare än så. Därför är arbetsplatsbesöken så viktiga för oss.

Vi kommer ut antingen under frukost eller lunch och snackar med laget. Vi berättar vad som är på gång fackligt och medlemmarna berättar vilka frågor som är aktuella för dom. Finns det frågor och funderingar så kan man diskutera det. Det ena arbetsplatsbesöket är inte likt det andra. Ibland blir det mycket diskussioner kring en specifik fråga, som pension, milersättning eller arbetslivskriminaliteten. En annan gång är det olika problem med arbetsmiljön som kommer i fokus. Det är inte vi som bestämmer vad vi ska prata om - det är medlemmarna!

Vill du ha besök på din arbetsplatsbesök?

Hör av dig till markus.kristiansson@byggnads.se eller ring honom 010-601 13 87.

Uppdaterad: