Många tar fajten på facebook

När Byggföretagen försöker lägga skulden för strejkvarslet på Byggnads är det många som säger ifrån. Man blir stolt när man läser kommentarerna på Byggföretagens inlägg på facebook. Ni är många där ute som tar fajten i sociala medier och det är vi tacksamma för! Tillsammans är vi stolta, starka och ska bli tryggare. Här kan ni läsa en del av de kommentarer som har kommit på några av Byggföretagens inlägg på facebook. Fortsätt ta fajten!

Publicerad:

Kommentarer på olika inlägg Byggföretagen har gjort senaste veckan

”Men, förhandla då och lös problemet. Byggnads har rätt att göra så här och arbetsgivaren oavsett bransch borde sitta ner och förhandla för en snabb lösning.

I Sverige är strejk det enda vapen facken har för sina medlemmar och detta verktyg kan undvikas genom att förhandla. Men arbetsgivareorganisationerna idag verkar vilja ändra den ordningen och döda den svenska modellen som fungerat otroligt länge.

Så, börja förhandla och gör upp så slipper ni strejk och samhället utvecklas. Ingen vill väl ha konflikt.”

 

”Som jag har förstått det så är vi två parter som skall bära kollektivavtalet. Byggnads jobbar ständigt med att få företag att teckna kollektivavtal men jag undrar när BF skall börja ta sitt ansvar för att bära avtalet? När satte BF ett kollektivavtalslöst företag i blockad för att få till ett avtal så att oseriösa företag inte får marknadsfördelar mot era egna medlemmar senast?”

 

”Om Byggföretagen skulle tillse att sina medlemsföretag hade ett fullt fungerande systematiskt arbetsmiljöarbete så skulle ju Byggnads kunna lägga tiden på de som saknar avtal.

Men så länge arbetsmiljön inte är tillgodo på de företag som genom kollektivavtal tagit på sig att vara seriösa så måste ju Byggnads värna sina medlemmar i första läget istället för att kunna hantera de avtalslösa där även majoriteten av riksdagsledamöterna sagt att de inte ska få verka som regionala skyddsombud eller när svenskt näringsliv anlitar jurister för att ”skydda” företag som Byggnads försöker konflikts med för att teckna avtal för att styra upp branschen.

Så hur kan konflikten vara Byggnads fel? Gör man inte vad man ska som företag utifrån arbetsmiljölagen blir det ju såhär......”

 

”Nu skriver ju skribenten att man borde jobba mer aktivt tillsammans med de seriösa mot de oseriösa.

Vad gör de seriösa företagen då, eftersom det fortfarande kommer in aktörer som är oseriösa och utnyttjar människor?! I det fallet ligger det ju på BF att arbeta gemensamt och införa blockader för att öka trygghet och antalet seriösa aktörer.

Byggnads är för schysta villkor. Är inte BF det?”

 

”Tycker det är ”rätt så” rimligt och relevant att ställa kravet att folk inte ska behöva dö på jobbet.”

 

”Ja ibland kan byggföretagen behöva lite hjälp att komma igång med rekryteringen.”

 

”Byggföretagens ovilja att verka för en sund byggbransch kan stänga bygget av Vilboksskolan !”

 

”Det är lika mycket byggföretagen som stänger.”

 

”Väldigt låg nivå på inläggen på sista tiden! Snäpp upp er byggföretagen.”

 

”Det är 1400pers uttagna.

Byggnads har ca 105.000 medlemmar, enligt BF så ska det väl finnas drygt 300.000 byggnadsarbetare i Sverige!

Det är en konflikt, lägg energin på förhandling istället för smutskastning!

Skulle det inte vara bättre att inse att vi tillsammans kan fixa detta?

Det är just denna mentalitet vi vanliga arbetare möts av ute och det är era största medlemmar som anlitar skitbolagen!

Orkar inte med er mer!

Sanslöst låg nivå!”

 

”Det är ju bristen på engagemang från Byggföretagens sida att säkra branschen från oseriösa och kriminella företag som lett till strejken.

M.a.o så är byggföretagen i grund och botten anledningen till strejken och den eventuella förseningen av bygget.

Däri ligger smutskastningen, att byggnads skulle vara den oansvariga parten.”

Uppdaterad: