Arbetsmiljöveckan 2017

Arbetsmiljöveckan 2017

Under vecka 43 sätter Byggnads extra fokus på arbetsmiljöfrågorna i byggbranschen. Årets tema är ”Vibrerande verktyg och maskiner”.

Byggnads skyddsombud och regionala skyddsombud gör vecka 43 extra skyddsronder på landets byggarbetsplatser. De sprider information och kunskap om riskerna med vibrerande verktyg och maskiner.

På den här sidan kan du få aktuell information om Arbetsmiljöveckan. Du kan också hitta broschyrer och annat informationsmaterial.

Ingen ska behöva riskera livet och hälsan på jobbet. Det är viktigt att vi hjälps åt att sprida information om detta för att öka kunskapen på våra arbetsplatser. Tillsammans kan vi rädda liv!

– Byggnads har en uttalad nollvision. Ingen ska behöva bli sjuk eller till och med dö på grund av dålig arbetsmiljö, påpekar Christer Roos, ombudsman på Byggnads förbundskontor med ansvar för arbetsmiljöfrågor.

Jobbet som rivare gav vibrationsskador för livet

Joel Edoff

Som barn kunde Joel Edoff krama snöbollar utan handskar, så varmblodig var han. Idag är han frusen om fingrarna och lever med kramp och domningar varje dag. Nu vill han få till en ny lagstiftning kring vibrerande verktyg.

Läs mer om Joel Edoffs fall »

Sönderskakad vid 28

Vita fingrar

När Jenny var 28 år blev hon sjukskriven och opererad för vibrationsskador. Fem år senare har hon fortfarande problem med händerna och jobbar med helt andra arbetsuppgifter.

Läs mer om Jennys fall »

Uppdaterad: